Dom > znanje > Vsebine
Zgodovina spominske pene
- Jul 27, 2017 -

Zgodovina

Spominska pena je bila razvita leta 1966 po pogodbi NASA-jevega raziskovalnega središča Ames, da bi izboljšala varnost zračnih blazin. Ames znanstvenik Chiharu Kubokawa in Charles A. Yost iz Stencel Aero Engineering Corporation so bili glavni prispevek k temu projektu. Temperaturno občutljiva spominska pena je bila sprva imenovana kot "počasna pomladna pena"; Yost ga je imenovala "temper pena". [2] Pena ima trdno strukturo odprtih celic, ki se ujema s tlakom proti njej, a se počasi spet vrne v svojo prvotno obliko. [3]

Yost je kasneje ustanovil Dynamic Systems Inc. v sodelovanju z NASO za trženje pene, vključno s tako medicinsko opremo kot so rentgenske mize in športna oprema, kot so ameriški / kanadski nogometni čelad . Po tem, ko so Dynamic Systems prodali izdelke za pomnilniške pene Bectonu, je bil obseg izdelkov razširjen.

Ko je NASA v zgodnjih osemdesetih letih sprostila spominsko peno v javni lasti, so bile svetovne pene Fagerdala ena od redkih podjetij, ki so pripravljeni delati s peno, saj je proizvodni proces ostal težek in nezanesljiv. Njihov izdelek iz leta 1991 je " Tempur-Pedic Swedish Mattress" sčasoma pripeljal do družbe Tempur World.

Spominna pena je bila naknadno uporabljena v medicinskih nastavitvah. Na primer, se je običajno uporabljal v primerih, ko je bil pacient v neprepustnem položaju na trdnem ležišču v nezdravo časovno obdobje. Pritisk na nekatere svoje telesne regije je poslabšal pretok krvi v regijo, kar je povzročilo razjede ali gangrene . Takšni dogodki so občutno zmanjšali vzmetnice s spominsko peno. [2] Prav tako so trdili, da spominska pena zmanjša resnost bolečin, povezanih s fibromialgijo.

Pomnilniška pena je bila na začetku pretežka za široko uporabo, vendar je postala cenejša. Njene najpogostejše domače uporabe so žimnice, blazine, čevlji in odeje. Uporablja se v medicini, na primer blazine za invalidski voziček, [3] blazine za bolniške postelje in oblazinjenje za osebe, ki trpijo zaradi dolgotrajne bolečine ali posturalnih težav; Na primer, vzglavnik na vratu spominske pene lahko ublaži kronično bolečino v vratu. Njene toplotne lastnosti lahko pomagajo nekaterim bolnikom z bolečino, ki najdejo dodano toploto, pomaga zmanjšati bolečino. [ Citation needed ]

Na žalost so lastnosti toplotne lastnosti lahko tudi slaba, če se uporabljajo v vzmetnicah in vzglavnikih, tako da so v drugi generaciji spominske pene podjetja začele uporabljati odprto celično strukturo, da bi bolje pomagale pri dihanju. V letu 2006 smo uvedli tretjo generacijo spominske pene. Gel viskozna ali gelna spominska pena sestoji iz gelnih delcev, ki so spojeni z visko peno, da zmanjšajo ujeto telesno vročino, pospešijo vzmeten čas nazaj in pomirjajo vzmetnico. Ta tehnologija je prvotno razvila in patentirala Peterson Chemical Technology [4], gelske vzmetnice [5] pa so postale priljubljene pri izdaji Sertine linije iComfort in Simmonovega linij za lepoto v letu 2011. Razširjena je bila gelna infrardeča pomnilniška pena s tem, kar je bilo opisano kot "Kroglice", ki vsebujejo gel, ki bi kot material , ki spreminja fazo , dosežen želeni stabilizacijski ali hladilni učinek s preklopom iz trdne v tekoče "stanje" v kapsuli. Spreminjanje fizikalnih stanj lahko znatno spremeni absorbcijske lastnosti elementa, zato je bila tehnologija uporabljena za pomnilniško peno.

Od razvoja gelne spominske pene so bili dodani še drugi materiali. Aloe vera , ekstrakt zelenega čaja in aktivno oglje sta bili združeni s peno za zmanjševanje vonjav in celo med spanjem zagotovili aromaterapijo . Rayon je bil uporabljen v tkanih prevlekah za vzmetnice nad posteljami za pomnilniške pene, da bi odtegnili vlago v telesu, da bi povečali udobje. Materiali za spreminjanje faze (PCM) so bili uporabljeni tudi v pokrovih, ki se uporabljajo za blazine iz pomnilniške pene, postelje in podloge za žimnice.


Podjetje: Deqing Pinze Home Textiles Co, Ltd

Tel: + 86-572-8832700

Faks: + 86-572-8832500

Mobitel: +8615325829677

Vodja prodaje: Kevin Xu

E-pošta: kevin@pinzehometextiles.com

Dodaj: Changhong East Street 858, Wukang Town, Deqing County, Zhejiang mesto province Huzhou, Kitajska.

Uradna spletna stran: http://www.chinamemoryfoams.com